Menu

Poniżej dania z których można komponować menu!!
Tort Weselny 50 zł. Kilogram
Pakiet napojów 6 złotych od os.

Menu weselne w cenie 100 złotych.
-3 dania gorące (rosół, kurczak w sosie pieczarkowym z dodatkami, barszcz czerwony z pierogami)
Dania zimne( tymbaliki , nóżki wieprzowe, pasztet, śledź w cebuli, indyk w galarecie z owocami i konfiturą, sałatka grecka, mięsa pieczone)
Napoje gorące ,ciasta i owoce filetowane .

Menu weselne 140 złotych.
1. Zupa
2. Danie główne (dwa rodzaje mięs do wyboru).
3. Przystawka gorąca
4. Żurek lub barszczyk (pierogi, krokiety).

Dania zimne: 8 rodzajów dań zimnych do wyboru.
Bufet kawowy całonocny, wybór ciast bankietowych, chlebek powitalny Tort Weselny 50 złotych kilogram.

Menu weselne 145 złotych.
1. Zupa
2. Danie główne (dwa rodzaje mięs do wyboru).
3. Danie główne.
4. Żurek lub barszczyk (pierogi, krokiety).

Dania zimne: 8 rodzajów dań zimnych do wyboru.
Bufet kawowy całonocny, wybór ciast bankietowych, chlebek powitalny,

Tort Weselny 50 złotych kilogram.

Menu Weselne 155 złotych.
1. Zupa
2. Danie główne (dwa rodzaje mięs do wyboru)
3. Przystawka gorąca danie kokilowe.
4. Danie główne.
5. Żurek lub barszczyk (pierogi, krokiety).

Dania zimne: 8 rodzajów dań zimnych do wyboru.
Bufet kawowy całonocny, wybór ciast bankietowych, chlebek powitalny. Pokrowce,
Tort Weselny 50 złotych kilogram.

Menu Weselne 160 złotych.
1.Zupa
2.Danie główne (dwa rodzaje mięs do wyboru)
3.Przystawka gorąca danie kokilowe.
4.Danie główne.
5. Żurek lub barszczyk (pierogi, krokiety).

Dania zimne: 10 rodzajów dań zimnych do wyboru.
Bufet kawowy całonocny, wybór ciast bankietowych, chlebek powitalny. Pokrowce.
Tort Weselny 50 złotych kilogram.

Menu Weselne 180 złotych.
1. Zupa
2. Danie główne (dwa rodzaje mięs do wyboru)
3. Przystawka gorąca danie kokilowe.
4. Danie główne, lub przekąska gorąca.
5. Danie główne.
6. Żurek lub barszczyk (pierogi, krokiety).

Dania zimne: 10 rodzajów dań zimnych do wyboru.
Bufet kawowy całonocny, wybór ciast bankietowych, chlebek powitalny. Pokrowce.
Tort Weselny gratis.

Menu weselne 190 złotych.

-7 dań gorących. (rosół, indyk z żurawiną i dodatkami ,zrazy z dodatkami w sosie pieczarkowym , kurczak w pomidorach z papryką, bigos w kociołku, barszcz czerwony, żurek ).
Dania zimne( tymbaliki , nóżki wieprzowe, pasztet, śledź w cebuli, indyk w galarecie z owocami i konfiturą, sałatka grecka, mięsa pieczone, sałatka jarzynowa, ryba faszerowana, rolada z kurczaka, indyk w wiśniach, jajka z farszem z tuńczyka, pomidory z mozzarellą , rolada z karkówki , pstrąg na postu męcie).

Napoje zimne własny zakres lub 5 złotych/os.

Dania zimne :
• śledź w cebuli tradycyjny,
• ryba faszerowana z paluszkami krabowymi,
• ryba faszerowana tradycyjna zdobiona oliwkami i cytrynką,
• pstrąg w całości,
• ryba w galarecie z salsą z pomidorów,
• boczek faszerowany z pieczarkami w occie,
• karkówka z farszem grzybowo pieczarkowym,
• polędwiczka rolowana,
• rolada z indyka z konfiturą różaną,
• indyk w owocach z pasztetem z kaczki,
• rolada drobiowa ze szpinakiem i suszonym pomidorem,
• tymbaliki drobiowe,
• nóżki wieprzowe,
• szynka parmeńska z kozim serem i marynowaną cukinia.
• bakłażan z polędwiczką wieprzową i cukinią w occie balsamicznym
• pasztet tradycyjny z piklami,
• pasztet z żurawiną,
• schab ze śliwką,
• jajka faszerowane,
• jaja w sosie tatarskim
• sałatka jarzynowa,
• sałatka grecka,
• pomidor z mozzarellą,
• sałatka brokułowa,
• sałatka z owocami morza,
• Wędliny
Zupy:
• flaki,
• żurek,
• rosół królewski,
• krem z pomidorów,
• krem z pieczarek,
• cebulowa,
• solianka,
• barszcz czerwony.
• barszcz czerwony z wiśniami
• krem z dyni z prażonymi migdałami
• krem z brokuł ze szpinakiem
Dania główne :
• eskalop z indyka z sosem żurawinowym, ziemniaczki surówka,
• zrazy wieprzowe z sosem pieczarkowym, kopytka , surówki
• udziec z kurczaka z farszem, ziemniaki, surówka
• pierś z kurczaka z serem żółtym i ananasem,
• schab pieczony w sosie pieprzowym, kluski śląskie i surówka z buraków,
• karkówka z sosem śliwkowym , kopytka, surówki.
• schab zawijany z papryka i serem w sosie paprykowo pomidorowym, kolorowe kopytka, surówki
• Kotlet devolaj z masłem i serem. + dodatki.
• Schabowy z serem i pieczarkami.+ dodatki.
Przystawki gorące:
• bigos myśliwski z dodatkiem jałowca, kiełbas myśliwskich, śliwki wędzonej,
• bigos tradycyjny,
• pierogi z mięsem,
• Kolorowe pierożki (specjał firmowy)
• krokiety,
• kurczak w kokilce z makaronem i śmietaną,
• kurczak z pomidorami i papryką,
• gulasz wiejski.

Dania specjalne: (dodatkowo płatne)

Udko z kaczki w sosie z miodu i czerwonego wina.
pieczony indyk w sosie limonkowym.
Perliczka w sosie z suszonych grzybów.
Polędwiczka wieprzowa w sosie z pomidorami suszonymi na słońcu.
Polędwiczka w sosie z borowików.