Wesele 4

Ciekawe zapytania weselne:

Dzień dobry.

Zwracamy się z prośbą o wykonanie oferty, przyjęcia rodzinnego mianowicie będzie to przedłożony obiad który chcielibyśmy zorganizować po ślubie cywilnym.

Termin: 18/07/2015r.

Liczna gości:  28 – 35 os dorosłych (rozpiętość dosyć odległa jak na taką

ilość

osób ale jest to wstepne zapytanie.

Po otrzymaniu oferty od Państwa sprecyzujemy

zamówienie)

1 dziecko powyżej 7 roku życia

4 dzieci  3 lata

 

 

 

Nasze propozycja wygląda następująco ( ale jak najbardziej chętnie poznamy Państwa propozycje i zdamy się na doświadczenie 🙂 )

 

Ślub zaczyna się o godzinie 16 w urzędzie stanu cywilnego w Serocku czas ceremonii nie powinien przekroczyć 30 min + 20 min na życzenia, zdjęcia

+ dojazd około 15 – 20 min( nie wiemy jak będą jechali goście )

Początek około godziny 17.30

chcielibyśmy aby tak jak przy ślubie kościelnym rodzice przywitali nas chlebem i solą oraz dwoma kieliszkami ( woda, wódka ) również koście zostaną przywitani winem musującym.

 

Dania serwowane:

dorośli ( co do zupy czekamy na państwa propozycje może być to rosół lub jakiś smaczny krem ) na danie główne kaczka lub polędwiczki wieprzowe wydaje mi się to słuszne bezpieczne rozwiązanie.

 

Dziecko powyżej 7 roku życia zje to samo co dorośli tylko np. 50% porcji ( w zależności od wielkości standardowej porcji) na pewno musi być najedzone

 

Dzieci 3 lata  jedzą rosołek oczywiście nie duże porcje , na danie główne standardowo 🙂 nuggetsy z frytkami + warzywka np. marcheweczki mini gotowane w wodzie lub na parze ewentualnie jakaś pierś z kruczka

 

 

I teraz przechodzimy do dalszego zadowolenia naszych gości

moim zdaniem odpowiednim rozwiązaniem byłoby zorganizowanie stołu szweckiego

na którym znalazły by się przystawi/ przekąski sałatki itp. oraz dania

ciepłe wystawiane jakiś czas po obiedzie w bemarach mogłoby się znaleźć np.

jedno danie drobiowe, jedno danie wieprzowe, jedno danie rybne ( np. sola ),

dwa dania skrobiowe ( np. ziemniaczki z wody i frytki czy bezy ziemiaczane)

oraz jedno danie warzywne.

W takiej sytuacji mamy rozwiązany problem z bałaganem na stołach, na stole

znajdują się tylko napoje, alkohol.

 

Jeżeli  Państwa propozycja będzie inna np. dalsze dania serwowane proszę

brać pod uwagę że przyjęcie to nie będzie typowe wesele od 6 rano i jedzenia

ciepłego nie może być za dużo :)….. musi starczyć  na wszystko funduszy 🙂

.

 

co do alkoholu

postawilibyśmy na swój alkohol wódka, wino może jakieś piwo.

Wódka znajdzie się w stołach ale wino i ewentualnie piwo znalazłoby się na

bufeciku…

 

 

 

Myśleliśmy o zorganizowaniu barmana  który mógłby przygotowywać parę rodzai

drinków ile by to kosztowało ??

 

oczywiście interesuje nas bufet na którym znajdzie się kawa, herbata, ciasta

oraz owoce  ewentualnie jakiś musy owocowe zdajemy się na państwa.

 

Czy jest możliwość podłączenia laptopa do państwa sprzętu grającego aby

puścić jakąś muzykę.

 

W połowie przyjęcia chcielibyśmy  tort ( tort w naszym zakresie )

 

Dziękujemy Do zobaczenia

 

Jeszcze jedno pytanie.

 

Wesele !

Czy dla młodych ma być ustawiony tak jak stał na Sali czy w podkowę (stoły  złączone ze sobą).

Witam.

Termin jest wolny jak na razie.
Kampania – pozycjonowania automatycznego – właśnie ruszyła.

Sale weselne, domy weselne, wesela

 

Witam,

Młodsza księgowa

 

 –księgowanie faktur sprzedażowych, kosztowych, wyciągów ankowych 

– przygotowywanie zestawień i analiz księgowych

-sala weselna, domy weselne Legionowo, domy na wesele i panny młode

wprowadzanie dokumentów do systemu finansowo-księgowego FK

wartościowanie stanów magazynowych, eksportowanie danych do systemu

                            –przygotowywanie płatności w systemie Bankowym

                            – Archiwizacja dokumentów księgowych

 

                   Polska Sp. z o.o.

 

                            Administrator biura

 

                              – wystawianie faktur (program Skipper)

                              – dekretacja faktur

– przeprowadzanie analiz kosztów i zysków na potrzeby budżetu

                              – prowadzenie dokumentacji kadrowej

Witam.

Mamy pytanie: czy była by możliwość ustalenia stałego dwu lub trzytygodniowego menu, w oparciu o listę dań które byśmy podali (+ dania zasugerowane z Państwa strony).

 

Menu mogło by być inne na obie strony. Przesłali byśmy listę dań które jesteśmy w stanie przygotować i dostosowalibyśmy się do wybranego menu. Gdyby to się nie sprawdziło lub zmienił się skład personalny można by było oczywiście wnieść poprawki. Byli byśmy oczywiście otwarci na propozycje dań z Państwa strony (o ile były by to dania względne powszechne i mieszczące się budżecie). Podane dania mogły by się powtarzać w zależności od Państwa życzenia.

To tylko sugestia ale jeżeli było by to jakimś ułatwieniem to byli byśmy zainteresowani dostosowaniem menu do całości zespołu.

                              – tworzenie ofert dla klientów na potrzeby różnych projektów

– kontrola nad prawidłowym obiegiem i przygotowaniem dokumentów księgowych

Poszukuję stałej pracy lub czasowej współpracy. Jestem specjalistą w zakresie SEO (pozycjonowania stron internetowych) oraz SEM (marketingu internetowego).

Dzięki mnie:

– zdobędą Państwo lub poprawią pozycje swojej strony w wyszukiwarce Google;

– znajdą Państwo pracownika do stałej opieki nad stroną www i innymi stronami firmowymi w mediach społecznościowych np. typy Facebook, Google+, Twitter i inne;

– znajdą osobę do ciągłego zajmowanie się marketingiem internetowym w firmie;

– zdobędę Państwo nowych klientów.

Szanowni Państwo,

 

dwudniowe szkolenie bez noclegu, które miałoby się odbyć w terminie od września do listopada. Czy posiadają Państwo wolne terminy w tym okresie? Ilość osób na szkoleniu – 17 osób.

Wyżywienie dla uczestników szkoleń w następującym standardzie:

a) każdego dnia szkolenia: obiad dla wszystkich uczestników składający się z minimum dwóch dań ciepłych (zupa oraz drugie danie), zestawu surówek (co najmniej trzy rodzaje surówek w zestawie) oraz napoju lub kompotu. Obiad musi zawierać propozycję co najmniej jednego dania mięsnego i wegetariańskiego.

b) każdego dnia szkolenia: ciągły serwis kawowy w trakcie trwania szkolenia dla wszystkich uczestników, w ramach którego serwowane będą wyroby cukiernicze (minimum trzy rodzaje ciastek), kawa, herbata, woda mineralna gazowana i niegazowana, soki oraz minimum dwa rodzaje świeżych owoców do bezpośredniego spożycia.

Realizacja szkolenia musi odbywać się w obrębie jednego obiektu, w którym będą prowadzone zajęcia oraz zapewnione będzie wyżywienie.Dziękuję. Opłaty dokonam w poniedziałek (czyli tak jak w umowie dwa tygodnie przed obiadem weselnym) ponieważ dwoje gości jeszcze nie wie, czy będzie mogło przyjść. Do poniedziałku się to rozwiąże i wtedy podam ostateczną liczbę osób, dokonam przelewu i wyślę Państwu potwierdzenie. Przepraszam za zamieszanie.

Menu na wesele, ewentualnie na obiad weselny:

Rosół z makaronem.

Pomidorowa z makaronem.

Pomidorowa z ryżem.

Żurekz  ziemniakami i jajkiem.

Pieczarkowa z ziemniakami.

Barszcz biały.

Kapuśniak.

Zupa ogórkowa.

Grochówka.

Fasolka po bretońsku.

Leczo.

Bigos.

 

Kotlet schabowy.

Pierś z kurczaka panierowana.

Pierś z kurczaka panierowana z ananasem i Żórawiną.

Kotlet schabowy  z serem i pieczarkami.

Gołąbki w sosie pomidorowym.

Klops w sosie pomidorowo paprykowym z żółtym serem i zielonym pieprzem.

Pulpety z kopytkami w sosie pieczarkowym.

Pulpety w sosie chrzanowym.

Kotlet mielony z buraczkami.

Kotlet mielony z kapustą zasmażaną.

Drobiowa roladka panierowana z żółtym serem.

Gulasz z kopytkami.

Gulasz z kaszą gryczaną i ogórkiem.

 

Sala musi umożliwiać pracę warsztatową i wykładową wszystkich uczestników (15 osób) i powinna być wyposażona w rzutnik multimedialny, ekran, laptop/komputer stacjonarny, podłączony do projektora multimedialnego, nagłośnienie. Zamawiający zastrzega sobie, aby szkolenia nie odbywały się w restauracjach itp. zaadaptowanych na potrzeby szkolenia. Sala szkoleniowa musi mieć dogodny dostęp do zaplecza sanitarnego oraz musi posiadać sprawną wentylację/ogrzewanie dostosowaną do liczby uczestników.

 

Jeśli podobnie tak jak ja jesteście Państwo pasjonatami swojej pracy w branży gastronomicznej  ta wiadomość jest właśnie do Was.

Znam doskonale realia pracy w cateringu, gastronomii  i jestem świadoma, że zawsze jest dużo pracy a jeszcze więcej możliwości rozwoju. Dlatego też chciałam zaproponować Państwu swoją pomoc przy prowadzeniu Państwa firmy. Poszukuję pracy w gastronomii i pomimo tego, że od kilku lat nie miałam styczności z restauracją to jest to dziedzina, w której czuję się najlepiej. Klimat takiej pracy jest mi najbliższy i bardzo chcę do tego powrócić również ze względu na tradycje rodzinne. Pomimo tego ze nie jestem kucharzem jak wielu członków mojej rodziny to dzięki nim poznałam przyjemność pracy w gastronomii. W mojej dotychczasowej pracy nauczyłam się wielu elementów prowadzenia restauracji od strony organizacyjnej a także finansowo- księgowej.

Jeśli zechcecie Państwo spotkać się i porozmawiać ze mną na tematy jakimi chciałabym i mogłabym się zajmować a mianowicie:

 

– Analiza kosztów i wielkości sprzedaży oraz wyciąganie wniosków do dalszej pracy restauracji.

-Prowadzenie gospodarki towarowo-magazynowej od strony finansowej -Sprzedaż, rozliczenia, fakturowanie, kontrola utargów, inwentaryzacja magazynów -Prace księgowe (księgowanie faktur zakupowych oraz sprzedażowych, dekretowanie dokumentów, uzgadniania sald i rozrachunków) -Praca w programie np. GASTRO SZEF, SoftLab lub innym specjalistycznym umożliwiającym precyzyjne kontrolowanie zysków i strat.

-Nawiązywanie współpracy z dostawcami

-Nawiązywanie kontaktów z potencjalnymi nowymi odbiorcami, -Pomoc w organizacji imprez,

– Organizacja pracy zespołu, podział obowiązków w taki sposób aby praca lokalu odbywała się płynnie i niemal automatycznie.

 

Jeśli brakuje u Państwa w Firmie Kierownik który posiada umiejętności, Księgowe, Administracyjne, Organizacyjne i potrafi po sobie umyć kubek zapraszam do kontaktu.

Z wyrazami szacunku

W załączeniu do maila przesyłam swój życiorys.

W razie zainteresowania moją osobą proszę o kontakt.

A czy istniałaby możliwość zarezerwowania terminu na sierpień za 2 lata – obawiamy się, że nie wyrobimy się finansowo, stąd pytanie? I jakby wówczas przedstawiał się koszt od osoby, gdybyśmy zdecydowali się na menu z 4 daniami gorącymi?
Praca nasza będzie polegać na tym, że codziennie robot doda Państwa stronę www do maksimum 14 katalogów. Łącznie zbierze się to na 4800 katalogów w roku. Limit dzienny ma na celu zabezpieczyć stronę przed dopisaniem do

A jakby wyglądały koszty wesela przy menu dla 4 dań gorących, gdybyśmy chcieli zarezerwować termin, ale na sierpień za 2 lata? Jest w ogóle możliwość zarezerwowania tak odległego terminu? I jak rozumiem koszt od osoby nieco by się zmienił (wzrósł)?

ewentualnego bana w google. Zatem powoli ale cyklicznie będzie to miało wpływ na pozycję w wyszukiwarce.

Zaliczka wynosi 500 złotych. Reszta płatna: 70procent dwa tygodnie przed weselem i reszta w dniu wesela.

 

Już czas rezerwować na przyszły rok.

Witam wszystkie informacje w załączniku.

Gdyby były jeszcze jakiś pytania chętnie odpowiemy.

We własnym zakresie młodzi organizują, napoje zimne, Tort, żywe kwiaty i alkohol. Pokrowce, obsługa, sztuczne kwiaty są wliczone w cenę.
Prosimy o cierpliwość jeśli słowa które Państwo podaliście okażą się konkurencyjne to efekty powinny być widoczne po 2 miesiącach. W tym czasie otrzymacie raport z naszej pracy i będzie on przesyłany cyklicznie co dwa miesiące.

Dzień dobry,

Potwierdzam płatność na 1000zł kolejna, chyba już ostatnia powinna pójść w następnym tygodniu.

Jeszcze raz dziękuję za wyrozumiałość.

 

 

Czy chcieliby Państwo otrzymać przepis jak niedrogo uwidocznić swoją firmę dla potencjalnych klientów w sieci Internet?

 

Jeżeli nie, proszę nie odpowiadać, więcej nie będę pisał i przepraszam.

 

 

Cena w zależności od menu.

4 dania gorące 140 złotych,  5 dań 150 złotych, 6 dań 160 złotych.

 

Obiad Weselny 100 złotych.

 

Jeżeli będą jeszcze jakieś pytania serdecznie zapraszam.

Witam,

 

kolejny raz otrzymałam zwrot wysłanych dokumentów.

Jeżeli są Państwo zainteresowani ich odebraniem – zapraszam do kancelarii.

Kolejne wysłanie nie ma sensu – ponoszę tylko niepotrzebne koszty.

 

 

Czy mają państwo jeszcze wolne terminy na czerwiec 2015r, najlepiej

któraś z sobót? Jeśli tak to czy można by się z państwem umówić na

obejrzenie obiektu w dniach między 22 a 26 kwietnia?

Tak mamy jeszcze wolny termin 20 czerwiec.

 

Zapraszam na wizytę, jeżeli Pan chce możecie Państwo przyjechać 26 kwietnia w sobotę przed weselem (lub innego dnia). Przed wizytą proszę o potwierdzenie.

Szczerze mówiąc chcielibyśmy zorientować się jeszcze co do dostępności różnych sal. Czy ewentualnie za jakieś 2 tygodnie byłaby możliwość obejrzenia sali osobiście?

Pozdrawiam,

 

Chodzi o organizacje wesela na około 100 osób.

Jak by to wyglądało jeśli chodzi o cenę?

 

 

 

 

Moga byc pomaranczowe.
Dzis zamowilismy balony helowe przy ul. Warszawskiej. Pani ze sklepu ma je dowiezc w sobote 26 ok. Godz. 13. Bedzie po 5 na stol mlodych oraz po 3 (2 gladkie i 1 ze wzorem) na kazdy stol. Czy takie dekorowanie pozostaje po Panstwa stronie?

 

W przypadku kiedy dostarczmy tylko jedzenie cena będzie zależała od ilości dań które Pani wybierze ale przy takim samym wariancie będzie to 65 złotych.