Zaplecze cateringowe

Zaplecze cateringowe i wypożycznie SPRZĘTU.

Nie każda firma cateringowa może pozwolić sobie na pełne wyposażenie ze względu na ogromne koszty zakupu odpowiednich sprzętów i akcesoriów.  Drugim bardzo istotnym problemem jest również miejsce. Magazynowanie SPRZĘTU na bankiety i maszyn gastronomicznych zajmuje olbrzymie przestrzenie miejsca. Sprzęt jest na ogół duży i bardzo ciężki. Właśnie dlatego powstały firmy, które zajmują się wypożyczaniem sprzętu cateringowego i gastronomicznego. Takie rozwiązanie świetnie sprawdza się w wielu przypadkach. Jedną  z istotnych wad takiego rozwiązania są oczywiście koszty które rosną wraz z wynajmem SPRZĘTU. Wynajem pojedynczej bulionów ki, talerza, Czy wazonu jest nikły ale już przy wypożyczeniu pełnego SPRZĘTU na kilkaset osób koszty robią się duże i znacząco obniżają zarobek z imprezy. Kto kozysta z z rozwiązania proponowanego przez wypożyczalnie?  Mogą z niego skorzystać małe firmy nieposiadające odpowiedniego wyposażenia, jak również większe firmy, które czasami organizują tak duże imprezy, że posiadany sprzęt nie jest po prostu wystarczający. Co więcej, w wypożyczalniach znaleźć można również wiele rzeczy, których nie opłaca się kupować. Są to na przykład meble cateringowe takie jak krzesła, stoły, ławy do siedzenia czy namioty. Wiele firm cateringowych nie potrzebuje również na co dzień takich sprzętów jak wózki cateringowe, które zajmują zwykle wiele miejsca. Z kolei ich wypożyczenie w przypadku organizowania bardzo dużych imprez nie jest wcale dużym kosztem. Lepiej więc raz na jakiś czas wypożyczyć potrzebny sprzęt niż go kupować i przechowywać, zajmując przy tym wolne miejsce, którego w wielu firmach i tak nie ma za dużo. Jak w wszystkim konieczna jest kalkulacja i rozważenie + i – Czy jak kto woli plusów dodatnich i ujemnych.

My czasami posiłkujemy się wypożyczeniem SPRZĘTU a czasami sami wypożyczamy sprzęt innym firmom. Catering Warszawa i okolice to teren dla rozważnych i myślących. Tylko tacy mają szansę na tym trudnym terenie.